Community Forum

Over the years we have built up a community of email marketers, coders and designers that live and breathe email.

Use the Email on Acid Forum like your virtual water cooler: Stop by to discuss email code, quirky clients and fixes and post your issues (with an example of the code) for our community to offer its assistance.

 
   
Outlook.com adding weird white gaps below images

rachaelkearney

Newbie
Total Posts:  2
Posted: 07 January 2016 04:36 AM

Hello there, has anyone else had this weird quirk in Outlook.com?
https://www.emailonacid.com/app/acidtest/display/summary/DhImCy2OwlExFZofPPepeAwJ841DBUVjKAFRo3PVlhRaZ/shared

My images are set at 100% width & should all render the same size, but the 2 articles after the 1st looked squashed in and gaps appear under them.
Any ideas would be really helpful, thanks!


 

Geoff Phillips

Avatar
Sr. Member
Total Posts:  386
Posted: 07 January 2016 05:01 PM
[ # 1 ]

rachaelkearney,
Welcome to the forum! This is actually caused by a weird Outlook.com quirk. If you change the anchor links from

href=”#”

to

href=“http://www.example.com”

It will fix the issue. What’s happening is that the styles on your link (padding and so on) are for some reason being applied to the TD containing the image. It’s because of weird stuff like this that I always use “http://www.example.com” for my testing href’s.

Let me know if you have any other questions!


 

rachaelkearney

Newbie
Total Posts:  2
Posted: 11 January 2016 06:00 AM
[ # 2 ]

Geoff, that works! You’re legend, thank you wink