Share/Save/Bookmark

Forum

Got questions? We’ve got answers...

     
Cellpadding and Outlook 2007
Posted: 28 January 2013 03:30 PM   [ Ignore ]  
Newbie
Rank
Total Posts:  2
Joined  2013-01-28

I’m having a bit of issue with my box model being thrown off in Outlook 2007. It appears that only the first table-row (within the table with cellpadding=“10” set) is getting the padding applied to it. This only happens in Outlook 2007. Any advice?

Screenshot of the bug: http://db.tt/bYN5ccdj
Screenshot of the code: http://db.tt/tgsG7shh

Any help would be appreciated, thanks!

Profile
 
 
Posted: 28 January 2013 07:03 PM   [ Ignore ]   [ # 1 ]  
Avatar
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  204
Joined  2009-08-23

This is the first I’ve seen this type of issue. Have you tried adding padding in each TD?

Either embedded:

td {padding5px} 

Or inline:

<td style=padding:5px>test</td

If that doesn’t work, can you share a URL with us so we can take a look at the full source?

Cheers,
Miki

Profile
 
 
Posted: 29 January 2013 11:43 AM   [ Ignore ]   [ # 2 ]  
Newbie
Rank
Total Posts:  2
Joined  2013-01-28

I will post the HTML shortly, but I ended up having to break out the different rows within the table with the cellpadding of 10, into individual tables. So, instead of having one table with 10 rows receiving the cellpadding of 10, it’s not 10 tables with 1 row receiving the padding. This fixed the issue but unfortunately produced several more lines of code.

I will post the code shortly for review.

Profile
 
 
Posted: 31 January 2013 03:33 PM   [ Ignore ]   [ # 3 ]  
Avatar
Newbie
Rank
Total Posts:  14
Joined  2012-04-17

Try using spacer images as some clients such as outlook 2007 will not render empty cells.

http://www.activecampaign.com/blog/email-design-watch-your-table-cell-padding/

Profile
 
 
   
 
 
x
Sign up for our Newsletter

And get updates on the latest email tips, tricks and hacks!